0
0

Немає товарів у кошику.

Навіщо потрібні кислоти у догляді?

Компоненти

Навіщо потрібні кислоти у догляді?

Навіщо потрібні кислоти у догляді?

Почнемо з того, які бувають кислоти:

АНА (α-гідроксикислоти) – найпопулярніші в доглядовій косметиці. Вони впливають шкіру на молекулярному, клітинному та тканинному рівнях. Найпоширеніші фруктові кислоти: гліколева, лимонна, винна, молочна, яблучна.

При нанесенні на шкіру фруктові кислоти мають відлущувальну, протизапальну, зволожуючу та антиоксидантну дію. Що не є маловажним, АНА кислоти також стимулюють вироблення колагену, за рахунок чого шкіра стає більш пружною та еластичною.

За рахунок того, що фруктові кислоти знімають верхній ороговілий шар клітин, відбувається оновлення клітин, саме тому такий компонент у складі продукту чудовий помічник у боротьбі з пігментацією та слідами постакне.

Ефективність засобу залежить від концентрації кислот: що вище %, то сильніше кислоти подразнюють шкіру і на неї. Також не варто забувати про рН доглядового продукту: чим нижчий водневий показник, тим сильніший вплив на шкіру. Оптимальний рН для кислот від 3 до 4, в ідеалі – до 3,5. Якщо водневий показник вище 4, кислоти перестають відлущувати і діють як зволожувачі — зв’язують воду.

Зазвичай косметичні засоби містять від 1 до 15% кислот у складі. Якщо ж Ви тільки вводите у свій догляд такі компоненти, краще починати з низьких показників, але якщо ви досвідчений користувач може вибирати продукти з концентрацією вище 7%.

Для дівчат, які перебувають у чудовому положенні та на ГВ, не варто захоплюватися та використовувати АНА кислоти в концентрації понад 10%.

[wcps id=’18678′]

ВНА (бетагідроксикислоти) – існує одна і єдина, всіма улюблена саліцилова кислота.

На відміну від альфагідрокислот, саліцилова кислота є жиророзчинною, тому вона проникає глибше. За рахунок своїх властивостей кислота ВНА є прекрасним компонентом для розчинення сальних пробок. Для власниць комбінованої, жирної та проблемної шкіри цей компонент незамінний, оскільки саліцилова кислота має відмінну протизапальну, відлущувальну дію, а також зменшує вироблення себуму.

Рівень кислотності pH засобу з BHA має бути від 3 до 4 (оптимально 3), і якщо він більше 4, то ефективність засобу знижується.

Для вагітних і ГВ дівчатам, ми рекомендуємо виключити цей компонент з вашого догляду.

РНА (полігідрокислоти) – за своїми властивостями схожі на фруктові, але впливають на шкіру делікатніше. Вони також стимулюють регенерацію тканин, відлущують омертвілий шар епідермісу, видаляють пігментацію, вирівнюють рельєф та покращують тон шкіри. Також варто зауважити, що РНА кислота тренує стінки судин, тому власницям шкіри з купоросом варто звернути увагу на цей компонент при виборі косметики.

Важливо знати, що кислоти знімають верхній шар відмерлих клітин, отже чутливість шкіри до сонця підвищується. Не варто нехтувати засобами з SPF захистом, щоб уникнути пігментації та сонячних опіків. Якщо Ви у своєму догляді використовуєте перераховані вище кислоти, то захист від сонця не повинен бути нижчим за SPF 30.

Сюди ж можна й віднести питання використання кислот у догляді влітку: можна, але обережно. Головне не забувайте використовувати SPF захист, у літній період ближче до SPF 50.

© Всі права захищені - 2022, Happy Berry Shop Розробка сайту
Повідомити про надходження Як тільки товар з'явиться, Ви отримаєте email на вказану адресу електронної пошти.